ПРОДУКТИ ЗА ПРОМИШЛЕНА УПОТРЕБА

Основни брашна

Основните брашна са предназначени за производството на класически подов хляб, разделен в основните три групи  - Бял тип 500, Добруджа тип 700 и Типов тип 1150 и всички видове хлебни изделия. В зависимост от хлебопекарните качества сме разделили основните брашната в четири сегмента Мелко Екстра, Мелко, Мелина и Перса. Предлагат се в опаковки по 25 кг, 50 кг и насипно. В зависимост от пепелното съдържание и цвят брашната биват тип 500, тип 700, тип 1150. Мелко произвежда и предлага на своите клиенти и брашна, съобразно „Утвърден Стандарт България”. За професионалистите и любителите кулинари, Мелко предлага изцяло натуралните продукти - брашно тип 450 и пшеничен грис.

Продуктови брашна

Продуктовите брашна Мелко са насочени към задоволяване специфичните нужди на нашите клиенти, при производството на конкретни продукти, извън категорията на  основния подов хляб. Всяко брашно е специализирано и гарантира оптимален резултат при производството на изделието, за което е предназначено. Мелко произвежда и предлага брашна за баници, козунаци, кроасани, закуски, пици, вафли и бисквити.

Специални брашна

Под марката Мелко се произвежда и здравословна линия от специални брашна за промишлена употреба, предназначени за производстово на разнообразни обогатени видове хляб и хлебни изделия, чрез които клиентите се връщат до традициите на хляба и здравословното хранене , чрез наличието на баластни вещества и цялото полезно съдържание на различните видове зърна, от които са произведени брашната. С цел запазване на естествените и здравословни качества на зърната, тази селекция брашна е произведена с минимална обработка на пшеницата и със съдържание на пълния й състав. Освен пълнозърнести, Мелко предлага и специални брашна, които са смес от пшеница и различни зърна като ръж, царевица,ориз – пшенично-ръжено, многозърнесто, пшенично царевично брашно.

Премикси

Премиксите са концентрати, които се разреждат с основни брашна за да се произведат различни видове обогатен хляб и хлебни изделия. Представляват смеси от естествени хранителни съставки, предназначени за улеснение на процедурите и производството на хлебни или сладкарски изделия.Спомагат за повишаване съдържанието на полезни хранителни вещества в готовия продукт, подобряват вкусовите качества на изделията, повишават обема, подобряват цвета на кората, лесни са за дозиране и компактни за съхранение.

Подобрители и стабилизатори "Стратос"

Екипа на Мелко разработва и свои собствени коректори, предназнчени за мелничните предприятия и подобрители, насочени към хлебопроизводстовото. Освен за нуждите на собственото производство, тези продукти се предлагат и на индустриалните ни клиенти под търговската марка Стратос. Подобрителите представляват комплекс от съставки разрешени от Българското и Европейското законодателство и не съдържа ГМО. Подобрителите и коректорите, които произвеждаме, се състоят от ензими. Това са напълно безвредни биологични молекули, катализиращи биохимичните процеси в клетката. Ензимите играят значителна роля върху процесите, протичащи при производството на хлебни изделия. Задълбочениете познания на екипа върху особеностите на българските брашна и познаването в детайли на потребностите на хлебопроизводството и сладкарството, ни дават увереността, че можем да предложим подобрител за всеки тип изделие.