Бугаца с крем - Брашно Мелко за баница


Продукти за тестото:

400гр. Брашно за Баници  Мелко
Мая прясна – 16гр
Сол – 5.2гр.
Захар – 8гр.
Вода - 220мл.

За крема:
1л. прясно мляко
150 гр. грис Мелко (или 100 гр. грис + 50гр. царевично брашно)
200 гр. захар
100 гр. масло
4 яйца
1 ампула  ванилия
5гр. бакпулвер
Пудра захар и канела за поръсване

Начин на приготвяне:
От изброените продукти се замесва средно меко тесто. Оставя се да почине 15 мин., след което се разделя на късове от по 75гр., които се оформят на топчета. Покриват се с кърпа или купа за да не хванат коричка и се оставят да почиват 40 мин.  
В подходящ съд за варене се изсипват млякото и захарта. След като млякото започне да се надига се прибавят гриса и ванилията, сместа се бърка до сгъстяане. Сваля се от котлона, добавят се предварително разбитите яйца и крема се разбърква.
Всяко топче се разточва на тънък лист. В тава намазана с масло, с диаметър 26см. се редят половината листи като всеки от тях се маже с масло, заливат се с крема и по същия начин се редят останалите листи. Оставя се да втаса за 30мин. и се пече, покрита с хартия за печене в предварително загрята фурна на температура 210°С за 25-30мин.

След като се охлади бугацата се поръсва с пудра захар и канела.