Боровинков кекс

500 гр. Брашно Мелко тип Екстра
160 гр Масло или маргарин
200 гр. Захар
3 Яйца
100 мл. Прясно мляко
15 гр Бакпулвер
400 гр. Боровинки
Ванилия - аромат
Ром – аромат

Белтъците и се отделят от жълтъците. Във висок съд се разбват маслото и 130 гр. захар. При непрекъснато бъркане се добавят жълтъците 1 по 1, след това млякото и 130 гр. брашно. Сместа се бърка до хомогенизиране. В отдлен съд се разбиват на сняг белтъците с останалото количество захар. Втората смес се добавя към първата и се разбъркват. Постепено се добавя и останалото количество брашно, предварително смесено с бакпулвера. В предварително намазана с мазнина и покрита с брашно ( покрита с хартия за печене) форма се поставя половината смес, покрива се равномерно с боровинките и върху тях се разпределя останалата смес. Пече се на 180°С за 50-60 мин.