Шоколадови кексчета - Брашно Мелко Екстра

5 яйца
200 г масло
8 с.л. с връх брашно "МЕЛКО - ЕКСТРА"
3 с.л. какао
300 мл. течен шоколад
1 с.л. пудра захар
портокалови корички

В тенджера с дебело дъно, на слаб огън се разтопяват шоколадът и маслото до хомогенизиране. Добавят се портокаловите корички, пудрата захар и какаото и се разбърква. Изчаква се леко да се охлади и се добавят едно по едно яйцата до получаване на гладка и лъскава смес. Прибавя се брашното и се разбърква.

Алуминиеви купички за еднократна употреба се намасляват и набрашняват или се напръскват със спрей за печене. Сместа се разпределя във формичките и се поставя във фризер, докато се стегне напълно.

След като сместа се стегне, формичките се поставят в загрята фурна (250 0 С) с вентилатор. Пекат се точно 12 минути. При сервиране могат да се украсят с пудра захар.