Пай с шоколадово парфе

Брашно Мелко Екстра - 350 гр.
Масло – 250 гр.
Пудра захар – 120 гр.
Вода – 30 мл.
Ванилия
Суха смес за парфе без варене
Кокосови стърготини за украса



В купа се изсипват брашното, пудрата захар, студеното масло и ванилията, разбърква се и се добавя водата. Бърка се бързо докато продуктите се смесят.

Завива се с кухненско фолио и се прибира в хладилник за 30 мин. да стегне. Разточва се на лист, с големина достатъчна да покрие форма с диаметър 22-24см. Притиска се добре към стените, за да не падне при печене.

Основата се дупчи с вилица за да не се надигне. Изпича се в предварително загрята до 180°С фурна за 20мин. Оставя се да се охлади. Приготвя се Парфето, като се следват указанията от опаковката. Изсипва се в изпечената форма и се оставя в хладилник да стегне.

Преди сервиране се поръсва с кокосовите стърготини.