Пролетна плодова торта "Брашно Мелко"

100г нарязани орехи
400г брашно "МЕЛКО" т.450
400г захар
1 пакетче бакпулвер
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица канела
3 яйца
180мл олио
1 ампула ванилия
240г консерва ананас (парченца и сок)
4бр банана

1л прясно мляко
250г захар
80г пшеничен Грис "МЕЛКО"
200г кокосови стърготини
63гр (1/2 пак.) Краве масло
1 ванилия

100г оцветени кокосови стърготини
200 г сладкарска сметана
сладкарски бои по избор

Фурната се загрява до 180°C.
В купа се смесват брашното, захарта, орехите, солта, канелата и бакпулвера.
В друга купа се разбиват яйцата, олиото, ванилията, ананасът, нарязан на ситно, сока и намачканите бананите.

Към първите съставки се добавят вторите и всичко се разбърква добре с миксер, докато сместа се хомогенизира. Изсипва се във форма с подвижни стени, покрита с хартия за печене .

Пече се 40-50 минути, или докато клечка, забита в центъра, излезе суха.
Охлажда се върху метална скара.

Млякото се сипва в тенджера, прибавя се захарта и се слага на котлон да заври. Прибавя се грисът и се бърка до сгъстяване на сместа. Сваля се от котлона и към горещата маса се прибавят кокосовите стърготини, маслото и ванилията и се разбърква  добре.

Охладеният блат се разрязва на три. Средното парче се поставя на дъното на формата в която е изпечен блата, залива се с половината крем, поставя се следващото парче, покрива се с останалия крем и накрая се поставя последното парче от блата. Оставя се да се охлади и кремът да се стегне.

Стените на формата се отстраняват и тортата се покрива с предварително разбита сладкарска сметана. Отстрани се поръсва с кокосовите стърготини а отгоре се украсява с помощта на сладкарски шприц.