Ябълков сладкиш
Яйца – 4 бр.
Захар – 3к.ч.
Олио – 2 к.ч.
Ябълки – 5бр.
Канела – 1 пакетче.
Брашно - 2 ч.ч.
Орехи – 200гр.
Ванилия – 1
Бакпулвер – 10 гр.
Щипка хлябна сода
В подходяща купа за бъркане се смесват захарта и яйцата. Бъркат се с миксер до хомогенизиране. Прибавя се олиото, канелата, ванилията и брашното със бакпулвера и се бърка до получаване на гъста каша. Прибавят се ябълките, обелени и нарязани на кубчета и накълцаните орехи, разбърква се с лъжица. Сместа се изсипва в тава с диаметър 26см предварително намазана с мазнина.
Пече се в предварително загрята на 180°С фурна, за около 25-30 мин.