Банички с четири вида сирена

Продукти:

За тестото:
Брашно Мелко за Баници – 1кг
Сол – 25гр
Вода – 570мл
Мас или масло - 250 гр.
Мая – 35гр

 

За плънката:
Синьо сирене – 100гр
Топено сирене – 200гр
Кашкавал – 150гр
Сирене – 150гр
Извара – 300гр
Яйца – 4бр(м р-р)
Масло – 50гр


Начин на приготвяне:


Замесва се средно меко тесто от брашното солта и водата. Ако е необходимо добавете още 10-20мл вода. Разделете тестото на 40 къса, които трябва да оформите на топчета. Оставете ги да починат 10 мин. Върху половината топчета поставете по малко мас/масло и слепете с ненамазнените топчета, като притискате добре краищата. Оставете ги да отпуснат поне 30 мин.
Пригответе плънката като смесите и пасирате всички продукти.

Вземете едно от слепените топчета, поставете го върху добре намазнен плот и го раздърпайте до тънък правоъгълен лист. (Колкото по-тънък е листа, толкова по крехка ще бъде баничката). Намаже с мас/маргарин на 5-6 места. Сгънете листа като двете по дълги страни свиете към средата, така че да се образува по-тесен правоъгълник. Поставете плънката и сгънете на руло. Навийте го и поставете оформената баничка в тава покрита с хартия за печене. След като напълните тавата, изпечете баничките в предварително загрята до 250˚С за 10-15мин.