Домашни рогчета

 

Продукти:
Брашно Мелко Екстра – 1кг.
Мая – 42гр.
Прясно мляко – 1ч.ч. (250мл)
Маргарин – 250гр.
Яйца – 3бр.
Сол – 1 с.л.(20гр.)
Захар – 1с.л.(15гр.)
Олио - ⅟₂ ч.ч. (125мл.)
Сирене – 250гр.


Начин на приготвяне:

Брашното се изсипва в купа подходяща за месене, прибавят се солта и захарта разбърква се и се прави кладенче в което се изсипват хладкото млякото, в него се размива маята, добавят се яйцата, олиото и размекнатия маргарин. Замесва се меко тесто. Оставя се да почине 10-15 мин. оформят се топчета от по 50 гр., оставят се да починат още 10мин. Всяко топче се разточва, в единия край се слага сирене и се навива, поставя се в тава за печене. Оформените рогчета се оставят да ферментират на топло. Пекат се в предварително загрята до 240°С.