Розички със сирене и кашкавал с брашно "Мелко за баници"
За тестото:
Брашно Мелко за Баници – 1 кг
Яйца – 3 бр
Зехтин – 50мл
Захар – 20гр
Кисело мляко - 100гр
Газирана вода – 350мл
Мая – 35гр
За плънката:
Сирене – 400гр
Кашкавал – 150гр
Топено сирене – 200гр.
Масло - 50гр
Кисело мляко – 300гр.
Масло или маргарин – 200гр
(за намазване на листите)
В купа изсипете 150 мл. газирана вода, добавете маята, захарта и оставете на топло за 15-20мин. От изброените продукти се замесва средно меко тесто, като се добавя и маяната смес. Замесеното тесто разделете на 8 и оформете топки. Покрийте ги, за да не хванат коричка. Докато тестото се отпусне, пригответе сместа за плънката като смесите всички продукти – сирената можете да настържете или да пасирате всичко. Всяко топче разточете на лист с диаметър около 60см. Първия лист намажете с масло, поставете втория лист и намажете до половината с приготвената плънка. Навийте двата листа на руло и нарежете на филийки с дебелина 3-4см. Направете същото и с останалите листи. В тава покрита с хартия за печене подредете розичките. Оставете на топло докато втасат. Изпечете в предварително загрята до 230˚С фурна за 20-25мин. или до златисто.